De Stads- & Commercie
werf

Museumhaven Zeeland - Stads- en Commerciewerf

In 2004 gingen de opslagloodsen van de voormalige hout- en timmerfabriek aan de Vissersdijk over in handen van de Stichting Museumhaven en werden genoemd naar de vroegere scheepswerf, “De Stads- & Commerciewerf”. De oude houten gebouwen stonden op dat moment al jaren leeg en waren in slechte staat.

Om de museumhaven te helpen werd in opdracht van de Stichting Monumenten Schouwen-Duiveland een grootscheepse restauratie uitgevoerd. De loodsen van de oude houthandel zijn omgevormd tot een heuse timmer- en machinewerkplaats, waarbij de authentieke aanblik is bewaard.

Wat gebeurt er op dit moment?

In de scheepswerf werken meer dan 45 vrijwilligers. Zij restaureren oude schepen en scheepsmotoren. Ze geven hun kennis door over het vakmanschap dat bij het bouwen en onderhouden van schepen kwam en komt kijken. En ze vertellen de verhalen van de Zierikzeese haven.

Ben je op bezoek in Zeeland? Dan is een bezoek aan de haven van Zierikzee en de scheepswerf zeker de moeite waard!

Collectie

In de scheepswerf vind je, naast allerlei leuke activiteiten, een indrukwekkende collectie oude scheepsmotoren. Als het museum geopend is (tussen april en oktober) kun je elke 1e zaterdag van de maand onze scheepsmotoren horen brullen tijdens een demonstratie.

Kromhout 4TS117

Smit Bolnes motor L301

Rennes 1 cilinder Gloeikop

Op schoolreis naar Museumhaven Zeeland

Zierikzee heeft een rijk maritiem verleden waar veel over te leren is. Er zijn veel leuke, leerzame activiteiten in het museum voor kinderen. Bestuur een schip, probeer oude scheepsbouwtechnieken en doe een speurtocht!

Scholen kunnen al voor hun bezoek aan de slag met het voorbereiden van de schoolreis. Met de Webquest opdrachten maken de kids uiteindelijk een ‘Museumhavenkrant’.

Museumhaven Zeeland - Doneer

Steun de Museumhaven

Met een eenmalige of periodieke donatie steun je het initiatief van de Museumhaven Zeeland. Word een vriend van het museum!

Pin It on Pinterest

Share This