Bezoek de Museumhaven Zeeland

Zien we je binnenkort in Zierikzee? We hebben wat handige informatie voor je op een rij gezet.

Bezoekadres Haven (buitenlocatie)

Aan de Oude Haven
Oude Haven 9
4301 JJ Zierikzee
Plan je route

Rondvaarten vinden alleen plaats wanneer het tij en het weer het toelaten.

Bezoekadres Scheepswerf (binnenlocatie)

Stads- & Commerciewerf
Vissersdijk 2
4301 ND Zierikzee
Plan je route

Vanaf 20 april 2024 is het museum weer geopend voor bezoekers.
Dinsdag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur. 

De scheepswerf is het hele jaar geopend voor groepen, doch uitsluitend op afspraak. Voor groepen reserveer je via 06-52166621 of via het contactformulier.

Openingstijden, toegang en prijzen

De Museumhaven is geopend van 20 april 2024 t/m 26 oktober 2024. Je bent in deze periode van harte welkom voor een bezoek van dinsdag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Het museum is in oktober geopend tijdens zowel de Nederlandse als de Duitse herfstvakantie. 

De toegang tot het museum is gratis! Voor rondvaarten vragen wij een kleine bijdrage ter dekking van de kosten. 

Wilt u een bijdrage doneren voor uw bezoek aan de Museumhaven? Klik hier.

Routebeschrijving

Kom je met de auto? Bekijk de informatie onder de kop Parkeergelegenheid voor meer informatie. Plan je route

Openbaar vervoer

Plan je reis via deze linkStap uit op Busstation Zierikzee in het links gelegen kaartje voorzien van een blauw teken. Loop na het uitstappen via Sas naar de Scheepstimmerdijk en ga vervolgens naar één van de twee locaties aan de Vissersdijk of Oude Haven.

Parkeergelegenheid

Vlakbij het museum is er een parkeerterrein, de Havenpoort. Vanaf de parkeerplaats loop je via de trap naar de Julianastraat. Via de Melkweg of de Zoutkeetstraat wandel je naar de Vissersdijk.

Heb je de scheepswerf bezocht en wil je onze schepen bewonderen in de Oude Haven? Loop dan via de Zuidhavenpoort naar de Oude Haven.

Toegankelijkheid

De Stads- en Commerciewerf is rolstoeltoegankelijk. De werkzaamheden vanaf de loopbrug bekijken is niet mogelijk. Aan boord gaan van onze oude schepen is helaas erg lastig als je in een rolstoel zit. Kom alsnog langs in de middeleeuwse haven van Zierikzee. Reis terug in de tijd en maak je mooiste foto’s van de prachtige gerestaureerde vloot schepen die in de Oude Haven ligt!

Op schoolreis naar de Museumhaven

Zierikzee heeft een rijk maritiem verleden waar veel over te leren is. Er zijn veel leuke, leerzame activiteiten in het museum voor kinderen. Bestuur een schip, probeer oude scheepsbouwtechnieken en doe een speurtocht!

Scholen kunnen al voor hun bezoek aan de slag met het voorbereiden van de schoolreis. Met de Webquest opdrachten maken de kids uiteindelijk een ‘Museumhavenkrant’.

Contact

Wil je meer weten over (de activiteiten van) het museum of wil je een groepsreservering aanvragen? Dan kun je het contactformulier invullen of een e-mail sturen naar info@museumhavenzeeland.nl.

We komen zo snel mogelijk op je aanvraag terug.

Pin It on Pinterest

Share This