Tentoonstelling

Schouwen-Duiveland Bevrijd!

6 april – 15 mei 2021

Vijf musea op Schouwen-Duiveland -waaronder de Museumhaven Zeeland- vertellen op aangrijpende en indringende wijze over het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog, over de bevrijding van het eiland en wat er daarna gebeurt.

De tentoonstelling is een verlenging van de tentoonstelling van 2020. Vanaf zaterdag 22 mei tot maandag 31 mei 2021 zal een bevrijdingstentoonstelling van de vijf musea te zien zijn in de Nieuwe kerk te Zierikzee. Dit zal een combinatie zijn van de afzonderlijke tentoonstellingen van de vijf musea op Schouwen-Duiveland. Dit alles gaat alleen door als de coronamaatregelen dit toelaten.

Brouws Museum, Brusea, Burghse Schoole, Goemanszorg en de Museumhaven Zeeland hebben in 2019 met medewerking van het Gemeentearchief een reeks kleine tentoonstellingen georganiseerd onder de titel Het Laatste Oorlogsjaar. In 2021 wordt hier in een coproductie met het Gemeentearchief een vervolg aan gegeven met een grotere tentoonstelling: Schouwen-Duiveland Bevrijd! 

In alle musea wordt het thema behandeld op basis van wat er in die plaats/streek feitelijk is gebeurd. De tentoonstelling ‘Schouwen-Duiveland Bevrijd!’ bevat de volgende thema’s:

  • De Bevrijding
  • De Afrekening
  • De Terugkeer
  • Het Herstel
  • Uiteindelijk: Feest

Pin It on Pinterest

Share This